Peygamberimizin Nurlu Duası ve Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Ashabımızdan gelen rivayetlere göre Peygamberimiz (s.a.v.) zaman zaman şu nurlu duaları okurdu…

PEYGAMBERİMİZİN DUALARI

Abdullah bin Abbas’tan -Allah ondan razı olsun- rivayete göre Peygamber Efendimizin dualarından biri de şu dua idi:

“Allah’ım! Kalbime büyük bir nur ver; gözlerime bir nur, kulağıma bir nur ver; sağıma ve soluma bir nur ver; üstüme ve altıma bir nur ver; önüme ve arkama bir nur ver; bana büyük bir nur ver!”

Başka bir rivayette ise şu ziyade vardır: “Sinirlerime ışık ver, etime ışık ver, kanıma ışık ver; saçlarıma ışık ver, tenime ışık ver!”

Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- namazlarında bunları söylerdi. (Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn, 181) Mugîre bin Şu’be’den rivayet edildiğine göre Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-’in bir duası şöyleydi:

“Allah’tan başka ilah yoktur, yalnızca O vardır. O birdir ve ortağı yoktur. Mülk O’nundur ve hamd O’nadır. O, her şeye kadirdir. Allah’ım! Senin verdiğini engelleyecek kimse yoktur ve Senin yasakladığını verecek kimse yoktur. Zenginler, Senin katında zenginliklerinden fayda görmezler. (Onlar yalnızca salih amellerinden faydalanırlar.)” (Buhari, Ezan, 155, Davat, 18; Müslim, Salat, 193; Tirmizi, Salat, 180; Muvatta’, Kader, 8; İbn Hanbel, Müsned, III, 87) Abdullah bin Abbas Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-‘in rivayetine göre, bazı insanlar Resûlullah’a gelerek:

“Halk, yani Ebu Süfyan ve arkadaşları, adam ve silah toplayıp sizinle savaşmak için hazırlık yaptılar. Siz onlarla savaşacak güce sahip değilsiniz. Onlardan sakının” diyerek insanları korkutmak istediklerinde, bu ifade müminlerin kesin imanını ve cesaretini artırdı.

Peygamber Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- de şöyle buyurmuştur:

“Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!” dedi. Müminler de böyle dediler. (Buhari, Tefsir, 3/13; Vahidi, Esbâbu Nüzûl, s. 135) Kaynak: Mahmud Sami Ramazanoğlu, Dualar ve Anmalar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*