İklim Değişiklikleri ve Genetik Etkiler İnsan Boyunun Gelecekteki Tahmini Artışı

Yeni Haber Merkezi

100 yıl önce yaşayan insanların boy ortalamasının 1,60 m olduğu belirlenirken, 2090 yılında bunun 2,02 m’ye ulaşacağı düşünülüyor.

“Bugün, iklim değişikliği ve genetik faktörlerin birleşik etkileri altında, insan boyu tarihsel olarak bilinen 1,60 metrelik ortalamadan önemli ölçüde değişti. 1920’lerde yapılan boy ölçümleri, o dönemde ortalama insan boyunun bu seviyede olduğunu gösteriyor. Ancak son yıllardaki bilimsel çalışmalar ve veriler, iklim değişikliğinin neden olduğu çevresel faktörlerin insan vücudu üzerindeki etkilerinin arttığını gösteriyor.

Bu süreçte genetik faktörlerin de etkili olduğu belirtiliyor. Buna göre, gelecek projeksiyonları ortalama insan boyunun 2090 yılına kadar tahmini 2,02 metreye ulaşabileceğini öngörüyor. Boyutlardaki bu önemli artış hem çevresel faktörlere daha iyi uyum sağlamaya çalışan insanların evrimsel tepkisinin hem de genetik yapıdaki değişikliklerin bir sonucu olabilir.

Bu nedenle, insan vücudunun büyüklüğündeki bu büyük değişikliklerin insan fizyolojisi, sağlık ve çevresel adaptasyon da dahil olmak üzere bir dizi faktörü nasıl etkileyebileceği konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*