Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir Doktor Seçimi Neden Önemli Fiyatları

Yeni Haber Merkezi

Yüz, bir insanın ilk bakışta en çok dikkat çeken kısmıdır ve bu bölgedeki deformiteleri düzeltmek estetik ve psikolojik açıdan oldukça önemlidir. Tıp alanında uygulanan tekniklerin gelişmesi ve yenilikçi yöntemlerin bulunması sayesinde, burun estetiği operasyonları günümüz koşullarında geçmişe kıyasla çok daha basit yollarla yapılabilmektedir.

Rinoplasti, diğer adıyla burun estetiği, hem estetik beklentiler hem de sağlık açısından önemli bir gereklilik olabilir. Bölgedeki şekil veya burun yapısı bozukluklarının giderilmesi sonucunda kişi daha sağlıklı nefes alabilir ve istediği buruna sahip olabilir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?
“Rinoplasti nedir?” sorusu birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Rinoplasti, burun şekli içerisindeki kemik ve kıkırdak yapılarında değişiklikler yapılarak yapılan bir plastik cerrahi operasyonudur. “Rinoplasti nedir?”, “Rinoplasti fiyatları nelerdir?”, “Burun ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?” gibi soruların cevaplarını bulmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Rinoplasti, nazoplasti olarak da bilinir, en sık yapılan estetik operasyonlardan biridir. Burundaki doğuştan, edinilmiş veya travmatik deformiteleri düzeltmek için yapılır. Bazı durumlarda, deformiteler yalnızca görsel rahatsızlığa neden oldukları için düzeltilirken, birçok durumda solunum bozuklukları gibi sorunlara neden oldukları için düzeltilmesi gerekebilir.

Rinoplastide Doktor Seçimi Neden Önemlidir?
Rinoplasti ameliyatının hangi amaçla yapılacağına bakılmaksızın, birincil amaç ameliyat sonunda burun solunum yolunun mümkün olan en iyi şekilde çalışmasını sağlamaktır. Ameliyat sırasında aşağıdaki işlemlerden biri veya birkaçı yapılabilir: burnun yeniden şekillendirilmesi (rekonstrüksiyon), deformitelerin giderilmesi veya bir bölümün şeklinin değiştirilmesi.

Rinoplasti düşünen kişilerde, cerrahın muayene sırasında burun dokularının estetik cerrahiye uygun olup olmadığını kontrol etmesi esastır. En ufak müdahale bile çok belirgin sonuçlar doğurabileceğinden, burun ameliyatı mutlaka alanında uzman bir cerrah tarafından yapılmalıdır. Cerrahın uzmanlığı, bu alandaki deneyimi ve toplam operasyon sayısı rinoplasti fiyatlarını değiştirebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*