Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır ve Burun Estetiği Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli

Yeni Haber Merkezi

Burun ameliyatlarında ameliyat öncesi dönem, ameliyatın kendisi kadar önemlidir. Doktorla yapılan görüşmelerde öncelikle hastanın estetik ameliyat için uygun bir aday olup olmadığı değerlendirilir. Aynı zamanda doktor ve hasta karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak beklentilerini ve olası sonuçları tam olarak açıklayabilmelidir.

Doktor, ameliyat olacak hastanın tıbbi geçmişini, hastalıklarını ve mevcut ilaçlarını değerlendirir. Hemofili gibi aşırı kanamaya neden olabilecek sağlık sorunlarının varlığında, kozmetik nedenlerle rinoplasti ameliyatı yapmak uygun olmayabilir.

Doktor tıbbi öyküyü aldıktan sonra fiziksel muayene sırasında hastanın burun derisini, iç ve dış yapılarını inceler ve yapılacak değişiklikleri planlar. Doktorlar ayrıca ameliyattan önce hastanın uygunluğuna karar vermek için çeşitli kan testleri ve biyokimyasal laboratuvar testleri uygulayabilir.

Rinoplasti Ameliyatına Nasıl Hazırlanılır?
Ameliyat olması planlanan hastaların burunlarının fotoğrafları çekilebilir. Bu fotoğraflar hem ameliyat sonrası beklentileri netleştirmek hem de hekime ameliyat sırasında rehberlik etmek açısından etkili olabilir. Hastaların dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise ameliyattan 2 hafta önce ve sonra ibuprofen ve aspirin gibi nonsteroid antiinflamatuar ilaçları kullanmamaktır. Bu ilaçlar pıhtılaşma fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir ve kanamayı artırabilir. Hekimlerinizin kullandığınız tüm ilaçları ve takviyeleri bilmesinin sağlığınız ve iyileşmeniz açısından ne kadar önemli olduğu unutulmamalıdır.

Rinoplasti Öncesi Hangi Hazırlıklar Yapılır?
Burun ameliyatı genellikle genel anestezi altında yapılan bir operasyon türüdür. Sadece ufak rötuşlar gerektiren basit burun estetiği operasyonlarında cerrahın tercihine göre lokal anestezi de uygulanabilir. Ameliyat ortalama 2 saat sürerken, burun estetiği operasyonu genellikle ameliyat öncesi hazırlıklar, ameliyat sonrası uygulamalar ve gözlem süreleri dahil 1 gün sürer.

Burun estetiği ameliyatı öncesi hastanın hangi ürünleri veya ilaçları tüketmemesi gerektiği, ameliyatı yapacak uzman doktor tarafından detaylı bir şekilde anlatılır. Bazı bitki çayları, kan sulandırıcılar, ilaçlar ve burun spreylerinin kullanımı için özel bir prosedür gerekebilir. Alanında uzman olan burun estetiği cerrahı, ameliyat öncesi hastanın sorumluluklarını detaylı bir şekilde paylaşır. Bu süreç tıpkı burun estetiği ameliyatı gibi kişiye özeldir ve hastadan hastaya değişir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Ameliyatı ve ameliyat sonrası dönemi olumsuz etkileyebilecek bir diğer davranış ise tütün kullanımıdır. Sigara dumanı hem iyileşme sürecini yavaşlatır hem de içerdiği nikotin nedeniyle kan damarlarının daralmasına neden olur, bu da iyileşme döneminde dokuya oksijen ve kan akışını azaltır. Sağlıklı bir iyileşme süreci geçirmek için ameliyat öncesi ve sonrası sigarayı bırakmanız önerilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*