Zalimlere Karşı Okunacak Dua ve Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Kuran-ı Kerim’de Nuh Suresi’nin 28. ayetinde Müslümanların ve mazlumların bağışlanması, zalimlerin helak olması için okunması gereken dua…

Bu dünya bir imtihan sahasıdır ve hem hafif hem de ağır imtihanlar vardır. İslam’da savaş hukuku çok önemlidir. Savaşta olmayan ancak ibadetle meşgul olan düşmanın ailesine, hayvanlarına, ekinlerine ve din adamlarına zarar vermek yasaktır. Bu kurallara uymayan herkes zalim olur ve onların zulmüne tahammül etmek zulme katılmak anlamına gelir. Bu noktada kalbimizi kontrol altında tutmak için son derece dikkatli olmalıyız.

Zalimlere karşı okunacak duanın Arapça, Türkçe okunuşu ve anlamı.

Arapça:

Rabbim, beni, ana-babamı ve evime mümin olarak girenleri, mümin erkekleri ve mümin kadınları bağışla. Zalimlerin ise ancak helakını artır.

Türkçe Telaffuzu:

Ey Rabbimiz! Ana-babanı ve aile fertlerini bağışla ve onlara müminler ve müminler ve iman edenlerle dolu bir ev bağışla. Ve zalimleri ancak teslimiyetle cezalandır.

Anlam:

“Rabbim! Beni, ana-babamı ve evime iman etmiş olarak girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlerin ise helakını artır.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*