Burun Estetiği Kimlere Yapılamaz – Secdem / Bir Dünya İçerik

Yeni Haber Merkezi

Kimler Burun Estetiği Yaptıramaz?
Rinoplasti için kontrendikasyon (işlemin yapılmaması gereken durumlar) olarak kabul edilen çeşitli sağlık sorunları vardır:

1. VÜCUT DİSMORFİK BOZUKLUK
Vücut dismorfik bozukluğu, kişinin görünüşü hakkında aşırı önyargılı olduğu bir psikiyatrik bozukluktur. Bu aşırı önyargı seviyesi nedeniyle, kişi dışarıdan fark edilmesi çok zor olan küçük kusurlardan bile etkilenebilir ve bu durum sosyalleşme sorunları, düşük yaşam kalitesi, depresyon ve intihar eğilimleri gibi sosyolojik ve psikiyatrik durumları tetikleyebilir. Rinoplasti yapacak doktorların, operasyondan sonra sonuçlardan memnun kalma olasılığı düşük olan bu hastaları fark edip gerekli psikiyatrik değerlendirmeyi yaptırmaları uygundur.

2. OBSTRÜKTİF UYKU APNESİ
Obstrüktif uyku apnesi, uyku sırasında hava yollarının tekrarlayan tıkanıklığı nedeniyle solunumun durması olarak tanımlanır. Bu duruma sahip hastalarda, ameliyattan önce istenmeyen durumların gelişme olasılığı yüksek olduğundan doktorlar daha dikkatli olmalıdır. Rinoplasti olması gereken hastalarda, bu durum mevcutsa, riski en aza indirmek için hastanın solunumu CPAP gibi cihazlarla desteklenmelidir.

3. KANAMA BOZUKLUKLARI
Kan pıhtılaşması olumsuz etkilenen kişilerde ameliyattan sonra çeşitli istenmeyen durumlar ortaya çıkabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Bu durumu önlemek için ameliyat öncesi görüşmede hastanın aşırı kanama veya morarma olup olmadığı veya pıhtı oluşumunu etkileyen takviye ve vitamin kullanımı hakkında soru sorulması gerekir.

Burun kanamaları rinoplasti sonrası en sık görülen komplikasyonlardan biridir. Kanama bozukluğu olan kişilerde burun kanamaları aşırı olabilir ve kanayan damara endoskopik veya anjiyografik yöntemlerle müdahale etmek gerekebilir.

Genel bir yaklaşım olarak, daha önce rinoplasti ameliyatı geçirmiş ve sonuçlardan memnun olmayan kişiler yeni bir değerlendirme yapmadan önce en az 1 yıl beklemelidir. Bu sürenin sonunda önceki operasyonun nihai sonuçları değerlendirilir ve gerekirse ikinci bir düzeltici ameliyat uygulanabilir.

Erkek Rinoplastisi Hakkında İpuçları
Rinoplasti, hem erkekler hem de kadınlar için burnun dış görünümünü ve/veya solunum fonksiyonunu düzeltmek için yapılan bir operasyondur. Burundaki bir kusur nedeniyle solunum problemi yaşayan kişiler günlük işlerini yapmakta da zorluk çekebilirler.

Bu kişiler yürürken, yemek yerken, konuşurken, uyurken, kısacası günlük işlerini yaparken nefes almakta zorluk çektikleri için hayatın tadını çıkaramayabilirler. Bu, erkek rinoplastisi için önemli motivasyonlardan biri olmasına rağmen, son yıllarda estetik nedenler de artmaktadır. Başarılı bir rinoplasti operasyonundan sonra kişilerin nefes alması daha kolay olacak, dolayısıyla yaşam konforları önemli ölçüde artacaktır.

Kadın Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı İpuçları
Ayrıca rinoplasti operasyonundan sonra kişi istediği görünüme kavuştuğu için özgüvenini yeniden kazanır ve böylece daha mutlu hisseder. Bu nedenle burun ameliyatları kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de yaygındır. Sadece kadın hastalar adet dönemlerinde daha stresli ve ağrıya karşı daha hassas olabilirler.

Bu durum operasyonun başarısını etkileyebilir. Bu nedenle kadın hastaların adet dönemlerini doktorlarına bildirmeleri, kendileri için uygun bir operasyon tarihi ayarlanabilmesi açısından önemli olabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*