Sabah Akşam Okunacak Dua ve Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Peygamber Efendimizin öğrettiği, sabah akşam okunması gereken dua…

Hz. Osman (ra)’dan rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur: “Kim akşamleyin üç defa:Allah’ın adıyla! O’nun ismiyle, yerde ve gökte hiçbir şey zarar veremez. O, her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.

“Kim, “Bismillahillezî lâ yadurru ma’smihî şey’ün fi’l-ardî ve lâ fi’s-sema’ ve huwa’s-semîu’l-alîm: Ne yerde ne de gökte hiçbir şeyin zarar veremediği, her şeyi işiten ve bilen Allah’ın ismiyle yardım isterim” derse, sabaha kadar ona ansızın bir musibet isabet etmez. Kim de sabahleyin üç kere bunu söylerse, akşama kadar ona ansızın bir musibet isabet etmez.” (Ebû Dâvûd Edeb 101/5088; Tirmizî, Deavât 13)

Bu hadis Hz. Osman’dan oğlu vasıtasıyla rivayet edilmiştir. Ve Duymuş ve anlatmıştı. Bir gün Eban felç oldu. Ondan bu hadisi duyan biri Eban’ın yüzüne bakmaya başladı. Bunu fark eden Eban: “-Neden bana öyle bakıyorsun? Allah’a yemin ederim ki Osman hakkında yalan uydurmadım. Osman da Peygamber (s.a.v.) hakkında yalan uydurmadı.

Fakat felç olduğum gün bir şeye öfkelendim ve o duayı okumayı unuttum.” (Ebû Dâvûd Edeb 101/5088) Yedi yıl Medine valiliği yapmış olan hadis âlimi ve fakihi Hz. Ebû’an’ın her gün düzenli olarak bu duayı okuması, o mübarek neslin bu derin manalı duaya ne kadar önem verdiğini göstermektedir.

Kaynak: Dr. Murat Kaya, Hz. Osman’dan 111 Hayat Ölçüsü, Erkam Yayınları

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*