Hz Abdulkadir Geylani Bilgi İle İlgili Sözleri

Yeni Haber Merkezi

Hz. Abdulkadir Geylani, İslam dünyasında önemli bir Sufi alimi ve İslam alimi olarak bilinmektedir. 11. yüzyılın sonlarına doğru doğduğu düşünülen Geylani, özellikle İslam Tasavvufunun gelişmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Doğu Anadolu’daki Geylani Köyü’nde doğduğu düşünülen bu büyük alim, tasavvufun derinliklerine inmiş ve manevi rehberlik sağlamıştır.

Hazreti Abdulkadir Geylani’nin öğretileri, İslam Tasavvufunun temel prensipleri arasındadır. Eserleri, manevi yolculuğun, tevazuun ve içsel dönüşümün önemini ele alır. Öğretileri, insanların Allah ile daha yakın bir ilişki kurmaları ve manevi olarak büyümeleri için ilham verici mesajlar içerir.

Öğretileri ve sözleri İslam dünyasında birçok insana ilham vermiş ve manevi hayatlarını derinleştirmiştir. Bu nedenle Hazreti Abdulkadir Geylani’nin öğretileri ve sözleri, dini metinler ve tasavvuf geleneğiyle beslenenler için önemli bir kaynaktır.

İçsel bilgi, sizinle Rabbiniz arasındaki nurdur. / Abdulkadir Geylani

İlim hayattır, cehalet ölümdür. / Abdulkadir Geylani

İlahi tecelliler karşısında yok olmak şöyledir: Önce hiçbir arzunuz olmamalıdır. Bunu yaptığınız anda, her arzunuz yavaş yavaş ölmeye başlar. Arzularınız yok olur. Sonra iradeniz ölmeye başlar. İşte bundan sonra ilahi tecelli sizi örter. Hiçbir arzunuz kalmaz. Sizi sadece Allah’ın iradesi yönetebilir. Kalbiniz sakin, bedeniniz gevşemiş, kalbiniz geniş, yüzünüz aydınlıktır. Her şeyden çekilir ve sadece Yaradan’la meşgul olursunuz. Allah’ın varlığıyla zenginleşirsiniz. Bu haldeyken, kudret eli sizi çevirir, ezeli dil sizi çağırır. Allah size ilim öğretir. Sizi çeşitli kılıklara sokar. Ebedî ilimden bir pay verilir. Kalbiniz açılır. Kötülükler onda eğlenmez. Her kötülük onda erir. Varlığınız Allah’ın arzusuyla dolar. Böylece sizden çeşitli mucizeler görünür. O haller sizdenmiş gibi görünür, ama gerçekte Allah’tan gelir. Abdulkadir Geylani – Fütühul Gayb

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*