Gaviscon Fiyat 2024 – Ücret Bilgi

Yeni Haber Merkezi

Gaviscon fiyatı, Mide rahatsızlığı olan kişilerin yakından takip ettiği konulardan biridir. Mide asidi ile ilgili rahatsızlıklarda sıklıkla reçete edilen Gaviscon şurup formunda bir ilaçtır. Yazımızın devamında Gaviskon şurup fiyatıReçeteli ve reçetesiz fiyatlar hakkında detaylı bilgi mevcuttur.

Gaviscon Fiyatı 2024

Gaviscon fiyatı; 94.50 TL. Temmuz ayındaki artışla Gaviscon şurubun fiyatı bu seviyeye geldi. Önceki fiyatı 72 TL idi.

Bilindiği üzere ilaç fiyatları dövize endekslidir. Dövizdeki değişimler ve Sağlık Bakanlığı’nın ilaçlar için belirlediği döviz kuru fiyatları etkiler. Sağlık Bakanlığı’nın son güncellemeleri sonrasında fiyatlar bu seviyeye gelmiştir.

Gaviscon Reçeteli İlaç Fiyatı

Gaviscon reçeteyle satın alındığında, ilacın maliyetinin önemli bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır. Reçete sahibi emekliyse maliyetin %90’ı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır ve sahibi çalışıyorsa maliyetin %80’i Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.

Gaviscon’un emekliler için reçete fiyatı 10 TL, çalışanlar için ise 20 TL’dir. Ancak bu fiyatlar sadece ilacın Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda reçete edilmesi durumunda geçerlidir.

Gaviscon Fiyatı

Gaviscon Şurup Reçetesiz Fiyatı

Gaviscon şurup fiyatı reçetesiz94.50 TL. Yeni bir artış olmazsa 2024’teki fiyat bu şekilde olacak. Artış olması durumunda fiyat güncellenecek.

Gaviscon Şurup Nedir?

Gaviscon şurup, kalsiyum karbonat, sodyum bikarbonat ve sodyum aljinat etken maddelerine sahip bir mide ilacıdır. 200 ml’lik şişelerde bulunan bu şurup krem ​​rengindedir ve nane kokusuna sahiptir. Çalkalandığında homojen bir yapı alır.

Gaviscon, mide asidiyle ilgili rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılır. Ağza acı su gelmesi, mide ekşimesi, mide ekşimesi ve yemek borusuna yiyecek reflüsü gibi şikayetler için reçete edilir. Reflü tedavisinde sıklıkla kullanılan bir ilaçtır.

İlacın etken maddeleri mide asidiyle etkileşime girme yeteneğine sahiptir. Bu şekilde mide asidi nötralize edilir ve şikayetlere neden olması önlenir. Doğrudan tedavi olarak veya mide koruyucularına ek olarak reçete edilebilir.

Gaviscon Fiyatı

Gaviscon Şurup Nasıl Kullanılır?

Birçok mide ilacının aksine Gaviscon yemeklerden hemen sonra kullanılır. Doktorun önerdiği doz ve zamanlarda kullanılması esastır. Ancak doktor tarafından aksi belirtilmediği takdirde her yemekten sonra ve yatmadan önce alınması önerilir. Bu, mide asidinin etkisini nötralize eder.

Bu ilaç 12 yaş üstü kişiler için geliştirilmiştir. 12 yaşından küçükler tarafından kullanılması kesinlikle uygun değildir. 12 yaş altı kişiler tarafından yalnızca doktor onayıyla ve doktor tarafından önerildiği şekilde kullanılmalıdır.

Gaviscon Şurup Fiyatı Ne Kadar?

Gaviscon şurup 94.50 TL’dir. Bu, Gaviscon şurubu reçetesiz olarak eczaneden satın almak isteyenlerin ödeyeceği miktardır.

Gaviscon Şurubu Günde Kaç Kez İçmelisiniz?

Bu şurup, doktor tarafından farklı bir kullanım önerilmediği takdirde yemeklerden sonra 2-4 tatlı kaşığı alınır. Günde en fazla 4 doz alınır.

5/5 – (1 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*