Primolut Adet Geciktirici Fiyat 2024

Yeni Haber Merkezi

Primolut adet geciktirici fiyatı ve kullanımı adet dönemini ertelemek isteyenler tarafından merak edilmektedir. Kullanıldığı adet döngüsünün ertelenmesine olanak sağlayan bu ilaç, bir doktorun tavsiyesi ve onayı olmadan kullanılmamalıdır. Makalemizin devamında Primolut adet geciktirici fiyatı ve özellikleri yer almaktadır.

Primolut Adet Geciktirme Fiyatı 2024

Primolut adet geciktirici fiyatı; 94.50 TL’dir. Reçeteli satılan bu ilaç için eczanede ödenmesi gereken tutar yaklaşık 20 TL’dir. Reçetesiz satın alındığında ise 94.50 TL ödenmesi gerekmektedir.

2022 yılında sadece 23 TL olan bu ilaç, son fiyat artışlarıyla Aralık 2023’te 94,5 TL’ye satılmaya başlandı. Ancak gelecekteki artışlar nedeniyle bu rakamın değişebileceği unutulmamalıdır.

Primolut Adet Geciktirici Nedir?

Primolut, adet gecikmesine neden olan bir ilaçtır. İlacın etken maddesi noretisterondur ve her tablet 5 mg etken madde içerir. Ayrıca, sığırlardan elde edilen laktoz monohidrat da yardımcı madde olarak kullanılır.

İlacın temel özelliği adet döngüsünü geciktirmesidir. Özel dönemlerde (seyahat, yarışma, özel etkinlikler vb.) adet döngüsünü geciktirmek isteyen kadınlar için geliştirilmiştir. Ayrıca farklı kadın üreme hastalıklarının tedavisinde yardımcı ilaç olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Primolut Adet Geciktirme Fiyatı

Primolut Adet Geciktirici Nasıl Kullanılır?

Bu ilaç tablet formundadır ve ağızdan alınır. Söz konusu ilaç 10 gün boyunca kullanılır ve günde üç kez alınır. Tedavi süresi en fazla 14 gündür ve daha uzun olmamalıdır. Aksi takdirde farklı sorunların ortaya çıkma olasılığı vardır.

İlacın etkili olabilmesi için günde 3 kez alınması gerekir. Adet gecikmesi için ilaca beklenen adet döngüsünden en az 3 gün önce başlanmalıdır. 10 gün kullanılır ve ilaç kesildikten 3 gün sonra normal adet görülür. Her hastada aynı şekilde çalışmayabilir.

Primolut Adeti Kaç Günde Keser?

Primolut ilk tabletten itibaren adet gecikmesini başlatır. İstenilen sonucu almak için 10 gün kullanılması önerilir.

Primolut Adet Geciktirici Ne Zaman Kullanılır?

Adet döngüsünden 3 gün önce kullanılmaya başlanması önerilir. Ancak doktor onayı ile farklı zamanlarda da kullanılabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*