Offshore Hosting Fiyatları 2024 – Ücret Bilgi

Yeni Haber Merkezi

Offshore Hosting bir web hosting hizmetidir, ancak Web Hosting veya Linux Hosting gibi hizmetlerden birçok yönden farklıdır. Offshore Hosting, genellikle anonim kalmak isteyen ve gizliliğine önem veren kullanıcılar tarafından tercih edilen bir hizmet türüdür.

Offshore Hosting Nedir?

Offshore Hosting birçok web hosting hizmetinden farklıdır, ancak tercih sebebi genellikle gizliliktir. Offshore Hosting genellikle yasadışı yayın yapan web siteleri tarafından tercih edilse de, çeşitli nedenlerle gizliliğine değer veren kullanıcılar tarafından da tercih edilmektedir.

Offshore Hosting hizmeti ne yazık ki her veri merkezinde sağlanmıyor. Örneğin, Avrupa’nın en büyük veri merkezlerinden biri olan Hetzner gibi bir şirketten offshore hosting hizmeti alınamıyor. Hetzner herhangi bir DMCA bildirimine yanıt veriyor ve ikinci uyarıda yasadışı siteleri veya şikayet alan siteleri tamamen kapatıyor.

Offshore Hosting Fiyatları 3

Offshore Hosting Fiyatları – 2024

Offshore Hosting fiyatları firmadan firmaya değişse de aylık ortalama 130 TL’den başlayan bir hizmettir. Ülkemizde Linux ve Web Hosting fiyatları aylık ortalama 20 TL’den başlasa da Offshore Hosting fiyatları o kadar ucuz değildir. Bunun temel nedeni bu hizmetin diğer web hosting hizmetlerine göre sağlanmasının daha zor olmasıdır.

UltaHost129 TLKnownsrv235 TLCSA Dijital150 TLKoddos210 TL

Offshore Hosting Güvenli mi?

Offshore Hosting’in güvenli olup olmadığı tamamen hizmeti sağlayan şirkete bağlıdır. Bu alanda hizmet sağlayan bazı şirketler, aldıkları şikayetlerin büyüklüğüne bağlı olarak bazı noktalarda hizmet sağlayamayabilir ve hizmetlerini aniden sonlandırabilirler.

Öte yandan Offshore Hosting tercih edenler genellikle illegal sektörlerde hizmet verenler olduğundan, siteleri legal sitelerden daha fazla saldırıya uğramaktadır. Bu noktada saldırıyla baş edemeyen şirketler de kapanabilmektedir.

İlginizi çekebilir;

4.6/5 – (7 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*