Yedek Astsubay Maaşı 2024 (Güncel Zamlı Maaşlar) 2024

Yeni Haber Merkezi

Yedek astsubay maaşıyedek astsubay olarak askerlik yapmayı düşünenler için büyük ilgi görmektedir. Yazımızın geri kalanında yedek astsubay maaşının ne kadar olduğu, deniz ve kara astsubay maaşları ve astsubay olma konusunda diğer detaylar hakkında sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Yedek Astsubay Maaşı 2024 (Güncel Maaşlar Artışla) 5

2024 Yılı Yedek Astsubay Maaşı Ne Kadar?

Mevcut yedek astsubay maaşı 2024 yılında 25.000 TL ile 35.000 TL arasında değişiyor. Maaşlar eğitim seviyesine, görev yerine ve alınan tazminata göre değişmektedir. Bu nedenle, görevlerine aynı anda başlayan ve farklı yerlerde çalışan askerlerin farklı maaşlar alması son derece normaldir.

Yedek astsubay maaşları açısından görev yeri çok önemlidir. Örneğin; Doğu illerinde görev yapan askerlere Doğu tazminatı verilir. Bu askerlerin bir kısmı son zamanlarda ek görevler için Suriye’ye gitmektedir. Bu askerlere ek olarak bir de yurtdışı tazminatı ödenir. Bu sayede alınan maaşlar çok daha yüksektir.

Yedek astsubaylara eğitim sürecinde verilen ödenek 2.550 TL’dir. Bu ödenek, askerlerin eğitim sürecindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verilmektedir. 2 aylık eğitimden sonra askerler maaşlarını doğrudan almaya başlarlar.

Yedek Astsubay Maaşı 2024 (Güncel Maaşlar Artışla) 6

2024 Deniz Astsubayı Maaşı Ne Kadar?

Yedek astsubay maaşlarını merak edenlerin aynı zamanda deniz astsubay maaşlarını da merak ettiğini biliyoruz. Bu nedenle içeriğimize eklemek istedik. İşte güncel deniz astsubay maaşları;

Deniz astsubay maaşı 2024 yılında 20 bin TL ile 40 bin TL arasında değişiyor.

Yedek Astsubay Maaşı 2024 (Güncel Maaşlar Artışla) 7

Ordu Astsubay Maaşı

2024 yılında kara kuvvetleri astsubay maaşı ne kadar olacak? Kara astsubay maaşları son meslek zamlarıyla birlikte 26 bin TL ile 45 bin TL arasında değişiyor.

Yedek Astsubay Nasıl Olunur?

Yedek astsubay, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 12 aylık bir süre için ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçici olarak askere alınan askerlerdir. Bu askerler ön lisans mezunları arasından seçilir. 2 ay eğitim aldıktan sonra askerlik hizmetlerinin geri kalan kısmını yedek astsubay (NCO) olarak yaparlar.

Yedek Astsubaylar eğitimlerinin ilk iki ayında maaş almazlar. Bu süre zarfında sadece ödenek verilir. Eğitimden sonra askerler görev yerlerine gönderilirler. yedek astsubay maaşı almaya başlar.

Yedek astsubay olmak için adayların belirli şartları karşılaması gerekir. İstenen şartlar şunlardır:

Ön lisans veya lisans mezunu olmak; Ön lisans mezunları için 27, lisans mezunları için 29 yaşını doldurmamış olmak; Sabıka kaydı olmamak; Milli güvenliği tehdit eden yapılarla irtibatı olmamak; Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hakkında soruşturma yapılmamış olmak; Vücudunda dövme veya gözle görülür yara izi bulunmamak; Askerliğe uygun vücut yapısına sahip olmak; Askerliğe engel bir durumu olmadığına dair sağlık raporu sunmak; Verilen eğitimi başarıyla tamamlamak; Yedek astsubay olmak için gönüllü olmak; Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu alanda ihtiyaç duyması.

Buradaki şartlar sağlandığı takdirde, başvuru yapanlar arasından ihtiyaca göre belli sayıda yedek astsubay alımı yapılır. Gönüllülük gerektiren bir askerlik türüdür. Ayrıca TSK’nın ihtiyaca sahip olması çok önemlidir.

Lisans mezunları normal şartlarda yedek subay olma hakkına sahiptir. İhtiyaç olmaması nedeniyle başvuruları reddedilen mezunlar da isterlerse yedek astsubaylık için başvuruda bulunabilirler.

Yedek Astsubay Ne İş Yapar?

Yedek astsubayların birincil görevi komuta zincirinin bir parçası olmak ve üstlerinden gelen emirleri soru sormadan yerine getirmektir. Diğer görevleri şunlardır:

Verilen eğitimi başarıyla tamamlamak ve eğitimde öğrendiklerini aktif görevdeyken kullanmak Muharebe görevlerini yürütmek Birlikler arasındaki haberleşmeyi sağlamak ve bu noktada kendilerine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirmek Askerlerin nöbet tutmasını, giriş ve çıkışlarını organize ederek düzeni sağlamak Yerleşim yerlerinin güvenliğini sağlamak Askerlere eğitim vermek Araçların bakım ve onarımını sağlamak Silahların temizliğini organize etmek

Yapılan görevler görev yerine ve şartlara göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; çatışma bölgesindeki bir askerin görev ve sorumlulukları ile batıdaki bir ilde görev yapan bir askerin görev ve sorumlulukları aynı olmayacaktır.

Yedek astsubaylara eğitim sırasında maaş veriliyor mu?

Eğitim sürecinde adaylara sadece harçlık verilmektedir. Verilen harçlık miktarı yaklaşık 2.500 TL’dir.

Yedek astsubayların 12 ay sonra durumu ne olur?

Yedek astsubayların görev süresi 12 aydır. Bu sürenin sonunda askerler sivil hayata dönerler. Bazı yedek astsubaylara orduda kalmaları teklif edilir. Kabul edenler daimi astsubay olurlar.

Yedek astsubay eğitimi kaç ay sürer?

Eğitim ortalama 2 ay sürmektedir. Yol izinleri ve benzeri detaylar nedeniyle toplam eğitim süresi 50 gün civarındadır.

Yedek astsubay maaşı Sıkça sorulan soruları sizler için derledik. Konuyla ilgili görüşlerinizi veya diğer bilgilerinizi yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

4.7/5 – (4 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*