Dershane Fiyatları 2024 (Güncel Fiyatlar) 2024

Yeni Haber Merkezi

Dershane fiyatlarıile ve dershane kalitesine göre değişmektedir. Özellikle YKS ve KPSS gibi önemli sınavlara girecek olanlar bu rakamları merak etmektedir. Bu içeriğimizde sizlerle YKS, LGS ve KPSS dershane fiyatlarına ait 2024 verilerini paylaşacağız.

2024’te Öğrenim Ücretleri Ne Kadar?

Dershane fiyatları; kursun kalitesine, hitap ettiği öğrenci grubuna ve ile göre değişmektedir. Ortalama fiyatlar 20.000 TL ile 35.000 TL arasındadır.

Farklı şehirlerdeki özel dershanelerin fiyatlarının aynı kalitede olmasına rağmen farklı olması yaygın bir durumdur. Bazı durumlarda bu farklar iki katından fazla olabilir.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde hem öğrenci hem de özel dershane sayısı oldukça fazladır. Ancak kaliteli kurumlara olan talebin yüksek olması bu şehirlerdeki fiyatların diğerlerine göre daha pahalı olmasına neden olmaktadır.

Şehir bazlı ders ücretlerini inceleyecek olursak;

İstanbul dershane fiyatları 35.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir. Bursa dershane fiyatları 25.000 TL ile 46.000 TL arasında değişmektedir. İzmir dershane fiyatları 30.000 TL ile 45.000 TL arasında değişmektedir. Ankara dershane fiyatları 35.000 TL ile 59.000 TL arasında değişmektedir. Giresun dershane fiyatları 22.000 TL ile 43.000 TL arasında değişmektedir. Trabzon dershane fiyatları 29.000 TL ile 53.300 TL arasında değişmektedir. Edirne dershane fiyatları 35.000 TL ile 47.000 TL arasında değişmektedir.

2024’e gelindiğinde sayılar %50 ila %100 oranında artmıştır. Hatta bazı özel dershanelerin fiyatlarındaki değişim %100’den bile yüksektir. Öğretmen maaşlarındaki artış, belge fiyatlarındaki artış ve benzeri maliyet artışları fiyatların artmasına neden olmuştur.

2024 Eğitim Ücretleri (Güncel Fiyatlar) 4

YKS Özel Okul Fiyatları

Derslerin önemli bir kısmı, BM Hazırlık aşamasında olan öğrencilere yöneliktir. Milyonlarca öğrenci, istedikleri mesleğe erişebilmek için kaliteli özel dershanelere yönelmektedir.

YKS özel ders ücretleri, 20.000 TL ile 50.000 TL arasında değişiyor. 12. sınıf öğrencileri için bu rakam nispeten daha düşük çünkü onlar sadece hafta sonları derslere katılabiliyorlar.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde 100.000 TL’nin üzerinde fiyatlara sahip seçenekler bulunmaktadır. Kaliteli ve kendini kanıtlamış öğretmenler, kaliteli doküman desteği, çalışma seansları ve ek dersler gibi ek özellikler nedeniyle fiyatlar bu seviyelere kadar çıkmaktadır.

2024 Eğitim Ücretleri (Güncel Fiyatlar) 5

LGS Özel Ders Okulu Fiyatları

Fen liselerine veya diğer kaliteli liselere girmek isteyen öğrencilerin LGS sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Bu durum LGS öğrencilerinin yoğun bir şekilde dershanelere gitmesine neden olmuştur.

LGS öğrenim ücretleri15.000 TL ile 30.000 TL arasında. Burada yine il, belge desteği, deneme sayısı ve öğretmen kalitesi rakamları etkiliyor.

KPSS Özel Okul Fiyatları

Devlet memuru olabilmek için sınava girip yüksek puan almak gerekiyor. KPSS, sınıflarda girilmesi gereken bir sınav daha. KPSS özel dershane fiyatları, 20.000 TL ile 35.000 TL arasında değişiyor.

Öğrenim Ücreti Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Öğrenim ücretleri, Tamamen yapılan anlaşmaya/sözleşmeye bağlıdır. Fiyat konusunda anlaşırken ödemelerin nasıl yapılacağı da dikkate alınır. Örneğin; peşin ödemelerde %5 ile %15 arasında indirim yapılabilir.

Özel dershanelerde ödemeler aylık, üç aylık, altı aylık veya peşin gibi farklı seçeneklerle yapılır. Ödeme planı belirlenip karşılıklı anlaşma sağlandıktan sonra sözleşme yapılır. Bu şekilde ödemenin nasıl yapılacağı resmiyet kazanır.

Dershane Nasıl Seçilir?

Özel dershane seçimison derece önemlidir. Çünkü burada alınacak eğitim ve geçirilecek süreç, girilecek sınavdaki başarıyı doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle kaliteli bir kurum seçmeye odaklanılmalıdır.

Bu süreçte öncelikle kurumun başarı tablosuna bakılmalıdır. Önceki yıl öğrencilerinin başarıları ve aldıkları puanlar incelenmelidir. Bu sayede kalitesinden emin olanlar arasında uygun fiyatlı kurumlar tercih edilebilir.

Öğrenim Ücretleri Aylık mı, Yıllık mı?

Açıklanan ücretler aksi belirtilmediği sürece yıllıktır. Ödeme planına bağlı olarak ücretler aylık taksitler halinde veya tek seferde ödenebilir.

Öğrenim Ücretleri Ödenmezse Ne Olur?

Ücretler zamanında ödenmezse öğrencinin kaydı iptal edilir. Ayrıca ödenmeyen bölüm hakkında icra takibi başlatılması da mümkündür.

Ucuz Dershaneler İyi Midir?

Özel dershanelerin fiyatları kaliteyle yakından ilişkilidir. Ancak pahalı oldukları için kaliteli olacaklarının garantisi yoktur. Kaliteli kurumların çoğunun fiyatları yüksektir ancak uygun fiyatlı ve kaliteli olanlar da vardır.

İlginizi çekebilir;

4.5/5 – (11 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*