Liposuction (Liposakşın) Nedir – Fiyatları 2023

Yeni Haber Merkezi

Liposuction, obezite gibi kilo problemi olmayan ancak bölgesel zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen yağları olan kişilerde, fazla yağ dokusunun alınarak vücuda daha iyi bir şekil verilmesi için uygulanan cerrahi yöntemlere verilen isimdir. Halk arasında genellikle yağ aldırma olarak adlandırılan liposuction, geçmiş yıllardan günümüze en sık uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Bu uygulama özellikle kalça, uyluk, karın, bel ve diz gibi inatçı yağların ve bölgesel fazlalıkların görüldüğü bölgelere uygulanmaktadır.

Liposuction, genellikle çeşitli yöntemlerle akışkan hale getirilmiş yağ dokularının, 2-3 mm çapındaki ince ve uzun kanüller kullanılarak, 1-2 mm’lik kesilerden vakumlanarak dışarı alınması yoluyla yapılır.

Liposuction kimlere uygulanabilir?
Her cerrahi operasyonda olduğu gibi bu işlemde de öncelikle uzman bir doktorun görüşü gerekmektedir. Liposuction bir kilo verme yöntemi değildir, sadece bölgesel incelme ve daha düzgün vücut hatları sağlayan bir yöntemdir. Bölgesel dirençli yağlanma dışında bir kilo probleminiz varsa öncelikle kontrollü bir diyet ve spor programı uygulayarak fazla kilolarınızdan kurtulmanız, ardından diyetle geçmeyen fazla yağlarınız için bu yöntemi uygulamanız daha uygun olacaktır.

Liposuction, sistemik bir sağlık sorunu olmayan, hamile olmayan veya yakın zamanda doğum yapmamış herkese uygulanabilen bir yöntemdir. Ancak kalp hastalığı, diyabet vb. sistemik sağlık sorunu olan kişilere endikasyon verilmeden önce risk faktörlerini belirlemek için bir dizi test yapılmalı ve tehlikeli durumlara karşı gerekli önlemler alınmalıdır.

Yaş bu işleme engel olmasa da bazı ileri yaştaki hastalarda yaşa bağlı cilt elastikiyetinin kaybı nedeniyle uygulanamamaktadır.

Liposuction sonrası iyileşme süreci nasıldır?
Ameliyattan sonra özel olarak üretilmiş korseler kullanılmalıdır. Bu korseler, alınan yağ miktarına ve kişinin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 4 ila 8 hafta kullanılır. Ödem ve morarma oluşması beklenir ve zamanla kaybolur. Dikişler işlemden bir hafta sonra alınır ve hastanın genel durumunda bir sorun yoksa bir ila üç hafta sonra işe ve günlük hayata dönebilir. Uygulamadan 3-4 hafta sonra normal egzersizlere dönülebilir.

Sarkmalara liposuction yapılır mı?
Bu işlemi yaptırmanın bir daha kilo almayacağınız anlamına gelmediğini unutmamak önemlidir. Bir daha kilo almamak için operasyondan sonra yaşam tarzınıza, beslenmenize ve egzersizlerinize dikkat etmeniz çok önemlidir. Sık sık kilo alıp verme durumu varsa işlemin başarılı olması mümkün olmayacaktır.

Bölgesel yağ fazlalığına ek olarak deri sarkması varsa, var olan sarkıklık bu yöntemle düzeltilemez. Doğum yapmış kadınlarda görülen karın duvarı sarkıklığı liposuction ile giderilemez. Ayrıca bu uygulama selülitlerden kurtulmayı sağlamaz.

Lazer Liposuction Nedir?
Lazer Liposuction veya bilinen adıyla lazer lipoliz, diyot lazer uygulamasıyla yağ hücrelerinin zarlarının doğrudan patlatılması yöntemidir. Yağ aldırma yöntemlerinde olduğu gibi bölgesel yağ fazlalıklarından kurtulmayı sağlayan lazer liposuction yöntemi, özellikle çene altı ve yüzde cilt gevşekliğinin görüldüğü bölgelerde de etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca terleme sorunu yaşayan kişilerin koltuk altlarına da aşırı terlemeyi önlemek için lazer liposuction uygulanabilir.

Lazer Lipoliz ile Liposuction arasındaki farklar nelerdir?
Lazer liposuction ile liposuction arasındaki en temel fark yağ dokularının alınma yöntemidir. Liposuction yönteminde yağ dokuları kanüller aracılığıyla vakumlanarak vücuttan alınırken, lazer lipoliz veya lazer lipoliz adı verilen yöntemde ise idrar yoluyla alınır. Bu nedenle yağ dokusunun idrar yoluyla alınamayacak kadar yüksek olduğu durumlarda lazer liposuction yerine direkt liposuction tercih edilir.

Liposuction Fiyatları 2023
Tıbbi tabirle Liposuction olarak adlandırılan yağ aldırma fiyatları uygulanan yönteme ve uygulanacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Liposuction Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için en yakın Medical Park hastanesine gelerek alanında uzman doktorlarımızdan tüm sorularınıza yanıt alabilirsiniz. Liposuction Fiyatları 2023 denildiğinde net bir şey söyleyebilmek için muayene olmak gerekmektedir. Siz de Liposuction Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak istiyorsanız formu doldurun, profesyonel sağlık danışmanlarımız size ulaşsın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*